Over mij

Anne Walraven ©Marthe HenninkMijn naam is Anne Walraven (1986). Op mijn 26e begon ik aan een persoonlijke zoektocht naar FutureFuel, de kracht van jonge mensen als brandstof voor de toekomst. Een reis over 4 continenten langs 15 van de meest inspirerende doeners en denkers van deze tijd. Ik ben aan mijn tocht over de wereld begonnen zonder netwerk, budget of journalistieke ervaring, maar met een enorme passie om antwoorden te vinden op de werkelijke vragen van deze tijd: kan iemand mij vertellen hoe de wereld in elkaar zit? En wat is de rol van de jonge generatie in de enorme uitdagingen waar we voor staan? Op howtofixthefuture.com doe ik verslag van mijn ervaringen via blogs en video’s. Binnen afzienbare tijd verschijnt mijn eerste boek. Ook wordt er een documentaire gemaakt over mijn queeste.

De afgelopen jaren zette ik me op allerlei vlakken in voor een duurzamere samenleving. Tijdens mijn studententijd vertegenwoordigde ik de jonge generatie als VN Jongerenvertegenwoordiger, zette twee jongerenorganisaties op (waaronder de internationale organisatie Bigmamma), initieerde een documentaire over klimaatverandering en co-managede een groot Nederlands klimaatonderzoek. In 2010 ontving ik, als jongste ooit, een Duurzaam Lintje uit handen van de toenmalige minister van VROM.

Naast FutureFuel ben ik oprichtster van de Duurzame Jonge 100, een toonaangevende lijst van de 100 meest baanbrekende, innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

Ik word veelvuldig gevraagd om te spreken op evenementen en adviseer verschillende organisaties, o.a. binnen innovatie- en adviesraden voor Alliander, het RIVM, Meerlanden N.V. en Trees for All. In 2013 werd ik opgenomen in de Trouw Duurzame 100, de Viva400 en #GenerationGlamour.

Foto’s
Profielfoto (© Marthe Hennink)
Spreken (© Bibi Veth)
Advies (© Jeroen Oerlemans)
FutureFuel Singapore