Een grapje van het universum


Twee weken geleden kreeg ik een onverwachte e-mail: of ik samen met twee andere jonge mensen wilde speechen voor een panel van 11 wereldleiders tijdens de VN generatie-dialoog in Geneve? Een grapje van het universum, zo leek het. Begin dit jaar besloot ik me namelijk niet meer te focussen op de grote namen die ik zogenaamd nodig zou hebben om de FutureFuel queste onder de aandacht te brengen, mijn boek überhaupt te laten uitgeven en, zoals mij werd verteld, enig recht van spreken te hebben. Ik besloot weer op zoek te gaan naar antwoorden in plaats van quotes. Ik besloot me weer te focussen op de bijzondere koplopers uit de jonge generatie, omdat juist in hun denken en doen de nieuwe wereld al zichtbaar is. En daar sta je dan, voor een rij grootheden die je eerder nog van je lijst schrapte: Kofi Annan, Mohammed Yunus, Gro Harlem Brundlandt...

In sneltreinvaart bereidde ik afgelopen week een speech voor ('We need the young generation to lead us into the future') en daar stond ik dan, afgelopen dinsdag. Voor een zaal van 600 jonge mensen en de grote namen die ik in januari nog vastbesloten wegstreepte van mijn FutureFuel wishlist. Waarbij ik geen vragen mocht stellen, maar ze nu juist eens moest beantwoorden. Het resultaat zie je vanaf 1:30:22 op bovenstaande stream.

Bekijk ook het inspirerende antwoord van Mohammed Yunus op de via social media gestelde vraag 'Hoe vind ik mijn passie?' vanaf 2:01:50, en de speeches van William Knechtel uit Canada over educatie en werkloosheid om 1:01:40, en Pablo Aguilera uit Mexico over gezondheid en HIV aids, om 1:45:03.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *