Parag Khanna: ‘Chaos wordt het nieuwe normaal.’

De wereldorde is compleet ingestort. Chaos wordt het nieuwe normaal. De macht om de wereld te beïnvloeden komt te liggen bij gewone mensen.

Parag Khanna, global strategist
Lange versieParag Khanna, wereldstrateeg, buitenlandadviseur van president Obama én het elfde rolmodel in de FutureFuel queeste, vertelt over het falen van het wereldsysteem en de transitie naar een nieuw, maar compleet chaotische wereldsysteem. Na het uitleggen van de theoretische concepten achter autoriteit, macht en invloed (zoals je merkt niet helemaal aan mij besteed…), legt Parag uit hoe de macht om de wereld te veranderen komt te liggen bij ons als gewone mensen.

Voor diegene die niet bang zijn voor een dosis chaos volgt een spannende transitie vol innovatie, creativiteit en kansen: ‘Voor mij is dit nieuwe chaotisch wereldsysteem een bevrijding. Ik kijk uit naar al die nieuwe vormen van zelforganisatie. Ja, iedereen is op zichzelf aangewezen, en je moet je eigen wereldstrateeg worden en bedenken wat je wilt gaan doen. Ga aan de slag met het bouwen van je eigen toekomst, en door dat te doen zul je je realiseren dat je tegelijkertijd bijdraagt aan de toekomst van vele andere mensen. Je bent niet alleen.’

De korte versie vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *